Nominačný snem ĽS-HZDS schválil 21 kandidátov na poslancov PSK

12.09.2009 Prešov

Prešov 12. septembra (TASR) – Delegáti Krajského nominačného snemu ĽS-HZDS, na ktorom sa dnes v Prešove zúčastnil aj predseda strany Vladimír Mečiar, schválili stratégiu volebnej kampane do orgánov Prešovského ...
Zároveň odsúhlasili podporu spoločnému kandidátovi Petrovi Chudíkovi, ktorého na post župana nominovala strana Smer-SD a rovnako schválili 21-člennú kandidátku na poslancov vyššieho územného celku.
\"Títo kandidujú v 11 okresoch, v dvoch volebných obvodoch sme nepostavili kandidáta, to je volebný obvod Medzilaborce a Sabinov. Z 21 kandidátov je jediná žena, všetci sú členmi ĽS-HZDS až na jedného kandidáta za Prešovský okres, \" povedal po hlasovaní pre TASR predseda Krajského predstavenstva ĽS-HZDS Marián Haľko.
Krajské organizácie ĽS-HZDS a Smer-SD začiatkom tohto týždňa podpísali dohodu o spoločnom postupe v blížiacich sa voľbách. Jej súčasťou je podpora spoločného kandidáta na post župana a vytvorenie spoločnej kandidátky, pričom 41 miest patri Smeru-SD a 21 obsadí ĽS-HZDS.
Po predošlých voľbách ĽS-HZDS nemala v zastupiteľstve PSK žiadneho poslanca. Haľko verí, že tie nadchádzajúce dopadnú lepšie. \"Ja by som bol spokojný, keby sa do parlamentu dostalo aspoň 15 našich nominantov, \" dodal.
Všetci zvolení kandidáti majú vysokoškolské vzdelanie a sú z to odborníci najmä z oblasti životného prostredia, poľnohospodárstva, štátnej správy, obecných a mestských samospráv, zdravotníctva a sociálnych vecí. Ich výber bol podľa Haľka uskutočnený tak, aby boli pokryté oblasti, ktorým sa chcú prioritne venovať v súlade so schváleným volebným programom pre zabezpečenie hospodárskeho a sociálneho rozvoja tohto regiónu.
O poslaneckej kandidátke dnes rozhodovalo 76 delegátov z okresných organizácií ĽS-HZDS z Prešovského kraja, ktorí ju nakoniec vo verejnom hlasovaní jednomyseľne schválili.
 

Vyberte región